“Zeleni gradovi” su gradovi budućnosti

“Zeleni gradovi” su jedina održiva opcija koja može da postoji u budućnosti. Iz tog razloga je neophodno sačuvati zelene površine, koje su od vitalnog značaja za urbanu sredinu. Biljke u urbanim sredinama proizvode kiseonik, usvajaju ugljen diokisid,  prečišćuju vazduh, smanjuju temperaturu i vlažnost vazduha, upipaju sunčevo zračenje na površini lista i time smanjuju refleksiju, pogodno utiču na ljudsko zdravlje.

Pročitajte više

Želim biljke na radnom mestu

Naučno je dokazano da uređenje radnog prostora značajno doprinosi efikasnijem poslovanju svakog pojedinca u kompaniji. Uz pravi izbor kancelarijskog nameštaja i prirodnih materijala, svaki prostor može postati izvor motivacije i želje za uspešnom realizacijom projekata.

Pročitajte više

Razvoj vrtova kroz istoriju

Pejzažna arhitektura je mulitidisciplinarna aktivnost oblikovanja predela gradskih i vangradskih teritorija korišćenjem saznanja iz bio-ekoloških, tehničkih i umetničkih disciplina. Cilj je formiranje optimalne sredine za život i odmor ljudi, racionalnom prostornom organizacijom vegetacije, u skladu sa arhitekturom objekata koji okružuju zelenu površinu.

Pročitajte više

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki :: 2020 ::